Decoding Dacia – film documentar

O producție Kogainon Films.
1377210_204191609761360_355237336_n
“Decoding Dacia/Descifrand mostenirea dacica”, este ultimul film al lui Nicholas Dimancescu, fiul consulului onorific al Romaniei Dan Dimancescu, decedat in 2011 intr-un accident in Muntii Sureanu.
Filmul exploreaza mostenirea Regatului dacic “din vechime pana in prezent”, din perspectiva invaziei si cuceririi romane din perioada 101 – 106 e.n. Tot materialul folosit in film este original. Sunt prezentate, intr-o forma deosebit de detaliata 3D digital, in special reconstructiile cetatilor Sarmizegetusa, Blidaru, cea a podului roman peste Dunare, precum si Forului si Columnei lui Traian de la Roma.

Deosebit de importanta pentru film este contributia binecunoscutului artist Radu Oltean, care a realizat ilustratii originale, ce redau reconstituirea bataliilor dintre daci si romani. Pelicula este a treia dintr-o serie numita “Romania in razboi” – lansata in ianuarie 2011, de Nicholas Dimancescu, fiul lui Dan Dimancescu, consul onorific al Romaniei la Boston (SUA) si producatorul documentarului. In acelasi an, in luna mai, Nicholas a murit in mod tragic, cazand de pe o stanca inalta, in timp ce filma deasupra pesterii Cioclovina. (sursa text)

Vizionează filmul AICI

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s